Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
shiva

Chanting the Shiva Ashtothram is a form of devotional practice that helps individuals establish a deeper connection with Lord Shiva, fostering a sense of devotion and spiritual closeness.Lord Shiva is often associated with the destruction of negative forces. Chanting the Ashtothram is believed to help cleanse the mind and spirit, removing negative thoughts and energies.

Shiva Ashtothram Mantra

  1. Om Shivaya Namaha
  2. Om Maheshwaraya Namaha
  3. Om Shambhave Namaha
  4. Om Pinakine Namaha
  5. Om Sasi-sekharaya Namaha
  6. Om Vamadevaya Namaha
  7. Om Virupakshya Namaha
  8. Om Kapardhine Namaha
  9. Om Neelalohithaya Namaha
  10. Om Shankaraya Namaha
  11. Om Shulapanaye Namaha
  12. Om Khatvangine Namaha
  13. Om Vishnu-vallabhaya Namaha
  14. Om Sipivishtaya Namaha
  15. Om Ambika-nadhaya Namaha
  16. Om SriKantaya Namaha
  17. Om Bhakta-vatsalaya Namaha
  18. Om Bhavaya Namaha
  19. Om Sharvaya Namaha
  20. Om Trilokeshaya Namaha
  21. Om Sithikantaya Namaha
  22. Om Sivaapriyaya Namaha
  23. Om Ugraya Namaha
  24. Om Kapaline Namaha
  25. Om Kaumaraye Namaha
  26. Om Andhakaasura-Sudhanaaya Namaha
  27. Om Gangadharaya Namaha
  28. Om Lalatakshaya Namaha
  29. Om Kaalakaalaya Namaha
  30. Om Krupanidhaye Namaha
  31. Om Bhimaya Namaha
  32. Om Parashu-hasthaya Namaha
  33. Om Mrugapanaye Namaha
  34. Om Jatadharaya Namaha
  35. Om Kailasa-vasine Namaha
  36. Om Kawachine Namaha
  37. Om Kathoraya Namaha
  38. Om Tripuranthakaya Namaha
  39. Om Vrushankaya Namaha
  40. Om Vrushabha-rudhaya Namaha
  41. Om Bhasmodhulitha-vigrahaya Namaha
  42. Om Samapriyaya Namaha
  43. Om Swaramayaya Namaha
  44. Om Trayeemurthaye Namaha
  45. Om Anishwaraya Namaha
  46. Om Sarvagnaya Namaha
  47. Om Paramathmane Namaha
  48. Om Soma-Surya-agni-lochanaya Namaha
  49. Om Havishe Namaha
  50. Om Yagnamayaya Namaha
  51. Om Somaya Namaha
  52. Om Panchavaktraya NamahaEzoic
  53. Om Sadashivaya Namaha
  54. Om Visweshwaraya Namaha
  55. Om Veerabhadraya Namaha
  56. Om Gananadhaya Namaha
  57. Om Prajapathaye Namaha
  58. Om Hiranya-raetase NamahaEzoic
  59. Om Durdharshaya Namaha
  60. Om Gireeshaya Namaha
  61. Om Girishaya Namaha
  62. Om Anaghaaya Namaha
  63. Om Bhujanga-bhooshanaya Namaha
  64. Om Bharghaya Namaha
  65. Om Giridhanvane Namaha
  66. Om Giripriyaya Namaha
  67. Om Krutthivasase Namaha
  68. Om Purarathaye Namaha
  69. Om Bhagavathe Namaha
  70. Om Pramadhadhipaya Namaha
  71. Om Mruthyumjayaya Namaha
  72. Om Sukshmatanave Namaha
  73. Om Jagadvyapine Namaha
  74. Om Jagadguruve Namaha
  75. Om Vyomakeshaya Namaha
  76. Om Mahasena-Janakaya Namaha
  77. Om Charuvikramaya Namaha
  78. Om Rudraya Namaha
  79. Om Bhuthapathaye Namaha
  80. Om Sthanave Namaha
  81. Om Ahirbhudhnyaya Namaha
  82. Om Digambaraya Namaha
  83. Om Ashtamurthaye Namaha
  84. Om Anekathmane Namaha
  85. Om Swathvikaya Namaha
  86. Om Suddhavigrahaya Namaha
  87. Om Shaasvathaya Namaha
  88. Om Khandaparashave NamahaEzoic
  89. Om Ajaaya Namaha
  90. Om Pashavimochakaya Namaha
  91. Om Mrudaya Namaha
  92. Om Pashupathaye Namaha
  93. Om Devaya Namaha
  94. Om Mahadevaya NamahaEzoic
  95. Om Avyayaya Namaha
  96. Om Haraye Namaha
  97. Om Pushadhanthabhide Namaha
  98. Om Avyagraaya Namaha
  99. Om Dakshadwara-haraya Namaha
  100. Om Haraya Namaha
  101. Om Bhaganethrabhide Namaha
  102. Om Avyakthaya Namaha
  103. Om Sahasraakshaya Namaha
  104. Om Sahasrapade Namaha
  105. Om Apaparga-pradaya Namaha
  106. Om Ananthaya Namaha
  107. Om Tarakaya Namaha
  108. Om Parameshwaraya Namaha

01. ஓம் சிவாய நம:
02. ஓம் மஹேச்வராய நம:
03. ஓம் சம்பவே நம:
04. ஓம் பினாகிநே நம:
05. ஓம் சசிசேகராய நம:

06. ஓம் வாம தேவாய நம:
07. ஓம் விரூபாக்ஷாய நம:
08. ஓம் கபர்தினே நம:
09. ஓம் நீலலோஹிதாய நம:
10. ஓம் சங்கராய நம:

11. ஓம் சூலபாணயே நம:
12. ஓம் கட்வாங்கிநே நம:
13. ஓம் விஷ்ணுவல்லபாய நம:
14. ஓம் சிபி விஷ்டாய நம:
15. ஓம் அம்பிகா நாதாய நம:

16. ஓம் ஸ்ரீ கண்டாய நம:
17. ஓம் பக்த வத்ஸலாய நம:
18. ஓம் பவாய நம:
19. ஓம் சர்வாய நமஹ
20. ஓம் திரிலோகேசாய நம:

21. ஓம் சிதிகண்டாய நம:
22. ஓம் சிவாப்ரியாய நம:
23. ஓம் உக்ராய நம:
24. ஓம் கபாலிநே நம:
25. ஓம் காமாரயே நம:

26. ஓம் அந்தகாஸுர ஸூதநாய நம:
27. ஓம் கங்காதராய நம:
28. ஓம் லலாடாக்ஷõய நம:
29. ஓம் காலகாளாய நம:
30. ஓம் க்ருபாநிதயே நம:

31. ஓம் பீமாய நம:
32. ஓம் பரசுஹஸ்தாய நம:
33. ஓம் ம்ருகபாணயே நம:
34. ஓம் ஜடாதராய நம:
35. ஓம் கைலாஸவாஸிநே நம:

36. ஓம் கவசிநே நம:
37. ஓம் கடோராய நம:
38. ஓம் திரிபுராந்தகாய நம:
39. ஓம் வ்ருஷாங்காய நம:
40. ஓம் வ்ருஷபாரூடாய நம:

41. ஓம் பஸ்மோத்தூளித விக்ரஹாய நம:
42. ஓம் ஸாமப்ரியாய நம:
43. ஓம் ஸ்வரமயாய நம:
44. ஓம் த்ரயீமூர்த்தயே நம:
45. ஓம் அநீச்வராய நம:

46. ஓம் ஸர்வஜ்ஞாய நம:
47. ஓம் பரமாத்மநே நம:
48. ஓம் ஸோமஸூர்யாக்நி லோசனாய நம:
49. ஓம் ஹவிஷே நம:
50. ஓம் யக்ஞ மயாய நம:

51. ஓம் ஸோமாய நம:
52. ஓம் பஞ்வக்த்ராய நம:
53. ஓம் ஸதாசிவாய நம:
54. ஓம் விச்வேச்வராய நம:
55. ஓம் வீரபத்ராய நம:

56. ஓம் கணநாதாய நம:
57. ஓம் ப்ரஜாபதயே நம:
58. ஓம் ஹிரண்ய ரேதஸே நம:
59. ஓம் துர்தர்ஷாய நம:
60. ஓம் கிரீசாய நம:

61. ஓம் கிரிசாய நம:
62. ஓம் அநகாய நம:
63. ஓம் புஜங்கபூஷணாய நம:
64. ஓம் பர்க்காய நம:
65. ஓம் கிரிதன்வநே நம:

66. ஓம் கிரிப்ரியாய நம:
67. ஓம் க்ருத்தி வாஸஸே நம:
68. ஓம் புராராதயே நம:
69. ஓம் மகவதே நம:
70. ஓம் ப்ரமதாதிபாய நம:

71. ஓம் ம்ருத்யுஞ்ஜயாய நம:
72. ஓம் ஸூக்ஷ்மதனவே நம:
73. ஓம் ஜகத்வ் யாபினே நம:
74. ஓம் ஜகத் குரவே நம:
75. ஓம் வ்யோமகேசாய நம:

76. ஓம் மஹா ஸேந ஜநகயா நம:
77. ஓம் சாருவிக்ரமாய நம:
78. ஓம் ருத்ராய நம:
79. ஓம் பூதபூதயே நம:
80. ஓம் ஸ்தாணவே நம:

81. ஓம் அஹிர் புதன்யாய நம:
82. ஓம் திகம்பராய நம:
83. ஓம் அஷ்டமூர்த்தயே நம:
84. ஓம் அநேகாத்மநே நம:
85. ஓம் ஸாத்விகாய நம:

86. ஓம் சுத்த விக்ரஹாய நம:
87. ஓம் சாச்வதாய நம:
88. ஓம் கண்டபரசவே நம:
89. ஓம் அஜாய நம:
90. ஓம் பாசவிமோசகாய நம:

91. ஓம் ம்ருடாய நம:
92. ஓம் பசுபதயே நம:
93. ஓம் தேவாய நம:
94. ஓம் மஹாதேவாய நம:
95. ஓம் அவ்யயாயே நம:

96. ஓம் ஹரயே நம:
97. ஓம் பூஷதந்தபிதே நம:
98. ஓம் அவ்யக்ராய நம:
99. ஓம் பகதேத்ரபிதே நம:
100. ஓம் தக்ஷாத்வரஹராய நம:

101. ஓம் ஹராய நம:
102. ஓம் அவ்யக்தாய நம:
103. ஓம் ஹஸஸ்ராக்ஷாய நம:
104. ஓம் ஸஹஸ்ரபதே நம:
105. ஓம் அபவர்க்கப்ரதாய நம:

106. ஓம் அனந்தாய நம:
107. ஓம் தாரகாய நம:
108. ஓம் பரமேச்வராய நம:

ॐ शिवाय नमः ।
ॐ महॆश्वराय नमः ।
ॐ शंभवॆ नमः ।
ॐ पिनाकिनॆ नमः ।
ॐ शशिशॆखराय नमः ।

ॐ वामदॆवाय नमः ।
ॐ विरूपाक्षाय नमः ।
ॐ कपर्दिनॆ नमः ।
ॐ नीललॊहिताय नमः ।
ॐ शंकराय नमः ॥ १० ॥
ॐ शूलपाणयॆ नमः ।
ॐ खट्वांगिनॆ नमः ।
ॐ विष्णुवल्लभाय नमः ।
ॐ शिपिविष्टाय नमः ।
ॐ अंबिकानाथाय नमः ।
ॐ श्रीकंठाय नमः ।
ॐ भक्तवत्सलाय नमः ।
ॐ भवाय नमः ।
ॐ शर्वाय नमः ।
ॐ त्रिलॊकॆशाय नमः ॥ २० ॥
ॐ शितिकंठाय नमः ।
ॐ शिवप्रियाय नमः ।
ॐ उग्राय नमः ।
ॐ कपालिनॆ नमः ।
ॐ कौमारयॆ नमः ।
ॐ अंधकासुरसूदनाय नमः ।
ॐ गंगाधराय नमः ।
ॐ ललाटाक्षाय नमः ।
ॐ कालकालाय नमः ।
ॐ कृपानिधयॆ नमः ॥ ३० ॥

ॐ भीमाय नमः ।
ॐ परशुहस्ताय नमः ।
ॐ मृगपाणयॆ नमः ।
ॐ जटाधराय नमः ।
ॐ कैलासवासिनॆ नमः ।
ॐ कवचिनॆ नमः ।
ॐ कठॊराय नमः ।
ॐ त्रिपुरांतकाय नमः ।
ॐ वृषांकाय नमः ।
ॐ वृषभरूढाय नमः ॥ ४० ॥

ॐ भस्मॊद्धूळित विग्रहाय नमः ।
ॐ सामप्रियाय नमः ।
ॐ स्वरमयाय नमः ।
ॐ त्रयीमूर्तयॆ नमः ।
ॐ अनीश्वराय नमः ।
ॐ सर्वज्ञाय नमः ।


ॐ परमात्मनॆ नमः ।
ॐ सॊमसूर्याग्निलॊचनाय नमः ।
ॐ हविषॆ नमः ।
ॐ यज्ञमयाय नमः ॥ ५० ॥

ॐ सॊमाय नमः ।
ॐ पंचवक्त्राय नमः ।

ॐ सदाशिवाय नमः ।
ॐ विश्वॆश्वराय नमः ।
ॐ वीरभद्राय नमः ।
ॐ गणनाथाय नमः ।

ॐ प्रजापतयॆ नमः ।
ॐ हिरण्यरॆतसॆ नमः ।
ॐ दुर्धर्षाय नमः ।
ॐ गिरीशाय नमः ॥ ६० ॥


ॐ गिरिशाय नमः ।
ॐ अनघाय नमः ।
ॐ भुजंगभूषणाय नमः ।
ॐ भर्गाय नमः ।
ॐ गिरिधन्वनॆ नमः ।
ॐ गिरिप्रियाय नमः ।

ॐ कृत्तिवाससॆ नमः ।
ॐ पुरारातयॆ नमः ।
ॐ भगवतॆ नमः ।
ॐ प्रमथाधिपाय नमः ॥ ७० ॥

ॐ मृत्युंजयाय नमः ।
ॐ सूक्ष्मतनवॆ नमः ।
ॐ जगद्व्यापिनॆ नमः ।
ॐ जगद्गुरवॆ नमः ।
ॐ व्यॊमकॆशाय नमः ।
ॐ महासॆनजनकाय नमः ।
ॐ चारुविक्रमाय नमः ।
ॐ रुद्राय नमः ।

ॐ भूतपतयॆ नमः ।
ॐ स्थाणवॆ नमः ॥ ८० ॥
ॐ अहिर्बुध्न्याय नमः ।
ॐ दिगंबराय नमः ।
ॐ अष्टमूर्तयॆ नमः ।
ॐ अनॆकात्मनॆ नमः ।

ॐ सात्त्विकाय नमः ।
ॐ शुद्धविग्रहाय नमः ।
ॐ शाश्वताय नमः ।
ॐ खंडपरशवॆ नमः ।
ॐ अजाय नमः ।
ॐ पाशविमॊचकाय नमः ॥ ९० ॥

ॐ मृडाय नमः ।
ॐ पशुपतयॆ नमः ।
ॐ दॆवाय नमः ।
ॐ महादॆवाय नमः ।
ॐ अव्ययाय नमः ।
ॐ हरयॆ नमः ।

ॐ पूषदंतभिदॆ नमः ।
ॐ अव्यग्राय नमः ।
ॐ दक्षाध्वरहराय नमः ।
ॐ हराय नमः ॥ १०० ॥

ॐ भगनॆत्रभिदॆ नमः ।
ॐ अव्यक्ताय नमः ।
ॐ सहस्राक्षाय नमः ।
ॐ सहस्रपदॆ नमः ।
ॐ अपवर्गप्रदाय नमः ।

ॐ अनंताय नमः ।
ॐ तारकाय नमः ।
ॐ परमॆश्वराय नमः ॥ १०८ ॥

Leave a comment

Go to Top