Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Kuber

Kubera Ashtothram or Kubera Ashtottara Shatanamavali is the 108 names of Lord Kubera or Kuber Devta, who is the god of riches and wealth. Get Kubera Ashtothram in English Pdf lyrics here and chant the 108 names of Lord Kubera with devotion for becoming wealthy.

Sri Kubera Ashtothram Mantra

ōṁ kubērāya namaḥ |
ōṁ dhanadāya namaḥ |
ōṁ śrīmatē namaḥ |
ōṁ yakṣēśāya namaḥ |
ōṁ guhyakēśvarāya namaḥ |
ōṁ nidhīśāya namaḥ |
ōṁ śaṅkarasakhāya namaḥ |
ōṁ mahālakṣmīnivāsabhuvē namaḥ |
ōṁ mahāpadmanidhīśāya namaḥ |
ōṁ pūrṇāya namaḥ || 10 ||

ōṁ padmanidhīśvarāya namaḥ |
ōṁ śaṅkhākhyanidhināthāya namaḥ |
ōṁ makarākhyanidhipriyāya namaḥ |
ōṁ sukacchapanidhīśāya namaḥ |
ōṁ mukundanidhināyakāya namaḥ |
ōṁ kuṇḍākyānidhināthāya namaḥ |
ōṁ nīlanityādhipāya namaḥ |
ōṁ mahatē namaḥ |
ōṁ varanityādhipāya namaḥ |
ōṁ pūjyāya namaḥ || 20 ||

ōṁ lakṣmī sāmrājyadāyakāya namaḥ |
ōṁ ilapilāpatyāya namaḥ |
ōṁ kōśādhīśāya namaḥ |
ōṁ kulōdhīśāya namaḥ |
ōṁ aśvārūḍhāya namaḥ |
ōṁ viśvavandyāya namaḥ |
ōṁ viśēṣajñāya namaḥ |
ōṁ viśāradāya namaḥ |
ōṁ nalakūbaranāthāya namaḥ |
ōṁ maṇigrīvapitrē namaḥ || 30 ||

ōṁ gūḍhamantrāya namaḥ |
ōṁ vaiśravaṇāya namaḥ |
ōṁ citralēkhāmanaḥpriyāya namaḥ |
ōṁ ēkapiṅgāya namaḥ |
ōṁ alakādhīśāya namaḥ |
ōṁ baulasthāya namaḥ |
ōṁ naravāhanāya namaḥ |
ōṁ kailāsaśailanilayāya namaḥ |
ōṁ rājyadāya namaḥ |
ōṁ rāvaṇāgrajāya namaḥ || 40 ||
ōṁ citracaitrarathāya namaḥ |
ōṁ udyānavihārāya namaḥ |
ōṁ sukutūhalāya namaḥ |
ōṁ mahōtsāhāya namaḥ |
ōṁ mahāprājñāya namaḥ |
ōṁ sadāpuṣpakavāhanāya namaḥ |
ōṁ sārvabhaumāya namaḥ |
ōṁ aṅganāthāya namaḥ |
ōṁ sōmāya namaḥ |
ōṁ saumyādikēśvarāya namaḥ || 50 ||

ōṁ puṇyātmanē namaḥ |
ōṁ puruhūta śriyai namaḥ |
ōṁ sarvapuṇyajanēśvarāya namaḥ |
ōṁ nityakīrtayē namaḥ |
ōṁ nītivētrē namaḥ |
ōṁ laṅkāprākdhananāyakāya namaḥ |
ōṁ yakṣāya namaḥ |
ōṁ paramaśāntātmanē namaḥ |
ōṁ yakṣarājāya namaḥ |
ōṁ yakṣiṇīvr̥tāya namaḥ || 60 ||

ōṁ kinnarēśāya namaḥ |
ōṁ kimpuruṣāya namaḥ |
ōṁ nāthāya namaḥ |
ōṁ khaḍgāyudhāya namaḥ |
ōṁ vaśinē namaḥ |
ōṁ īśānadakṣapārśvasthāya namaḥ |
ōṁ vāyuvāmasamāśrayāya namaḥ |
ōṁ dharmamārganiratāya namaḥ |
ōṁ dharmasammukhasaṁsthitāya namaḥ |
ōṁ nityēśvarāya namaḥ || 70 ||

ōṁ dhanādhyakṣāya namaḥ |
ōṁ aṣṭalakṣmī āśritālayāya namaḥ |
ōṁ manuṣyadharmiṇē namaḥ |
ōṁ sakr̥tāya namaḥ |
ōṁ kōśalakṣmī samāśritāya namaḥ |
ōṁ dhanalakṣmī nityavāsāya namaḥ |
ōṁ dhānyalakṣmī nivāsabhuvē namaḥ |
ōṁ aśvalakṣmī sadāvāsāya namaḥ |
ōṁ gajalakṣmī sthirālayāya namaḥ |
ōṁ rājyalakṣmī janmagēhāya namaḥ || 80 ||

ōṁ dhairyalakṣmī kr̥pāśrayāya namaḥ |
ōṁ akhaṇḍaiśvarya samyuktāya namaḥ |
ōṁ nityānandāya namaḥ |
ōṁ sukhāśrayāya namaḥ |
ōṁ nityatr̥ptāya namaḥ |
ōṁ nidhidhātrē namaḥ |
ōṁ nirāśrayāya namaḥ |
ōṁ nirupadravāya namaḥ |
ōṁ nityakāmāya namaḥ |
ōṁ nirākāṅkṣāya namaḥ || 90 ||

ōṁ nirupādhikavāsabhuvē namaḥ |
ōṁ śāntāya namaḥ |
ōṁ sarvaguṇōpētāya namaḥ |
ōṁ sarvajñāya namaḥ |
ōṁ sarvasammatāya namaḥ |
ōṁ sarvāṇikaruṇāpātrāya namaḥ |
ōṁ sadānandakr̥pālayāya namaḥ |
ōṁ gandharvakulasaṁsēvyāya namaḥ |
ōṁ saugandhikusumapriyāya namaḥ |
ōṁ svarṇanagarīvāsāya namaḥ || 100 ||

ōṁ nidhipīṭhasamāśrayāya namaḥ |
ōṁ mahāmērūttarasthāyanē namaḥ |
ōṁ maharṣigaṇasaṁstutāya namaḥ |
ōṁ tuṣṭāya namaḥ |
ōṁ śūrpaṇakā jyēṣṭhāya namaḥ |
ōṁ śivapūjaratāya namaḥ |
ōṁ anaghāya namaḥ |
ōṁ rājayōga samāyuktāya namaḥ |
ōṁ rājaśēkhara pūjakāya namaḥ |
ōṁ rājarājāya namaḥ || 108 ||

ஓம் குபேராய நமஹ
ஓம் தனபிரியாய நமஹ
ஓம் தனாத்யாய நமஹ
ஓம் நிதிஷாய நமஹ
ஓம் ஸ்திரராகாய நமஹ
ஓம் ப்ரியதர்ஷணாய நமஹ
ஓம் வஸுதாய நமஹ
ஓம் ப்ரதிஹார்யாய நமஹ
ஓம் பிரிதிவர்தானாய நமஹ
ஓம் யஶஸ்வினே நமஹ
ஓம் வாஸவிய நமஹ
ஓம் க்ஷீரபாய நமஹ
ஓம் ஸாகரப்ரியாய நமஹ
ஓம் அந஘ாய நமஹ
ஓம் அநந்தாய நமஹ
ஓம் க்ஷீரரூபாய நமஹ
ஓம் தனாத்யாய நமஹ
ஓம் நிதிராய நமஹ
ஓம் தனாதிபாய நமஹ
ஓம் ஸ்ரீமதே நமஹ
ஓம் வாஸுதேவாய நமஹ
ஓம் த்ரிநேத்ராய நமஹ
ஓம் தர்மிகாய நமஹ
ஓம் தனதாராய நமஹ
ஓம் தர்மப்ரதாய நமஹ
ஓம் தர்மிகாய நமஹ
ஓம் தர்மக்ருதாய நமஹ
ஓம் தர்மபாஷணாய நமஹ
ஓம் தர்மத்தாராய நமஹ
ஓம் தர்மயோனய நமஹ
ஓம் தர்மிகாய நமஹ
ஓம் தர்மக்ருதாய நமஹ
ஓம் தர்மபாஷணாய நமஹ
ஓம் தர்மத்தாராய நமஹ
ஓம் தர்மப்ரதாய நமஹ
ஓம் தர்மிகாய நமஹ
ஓம் தர்மக்ருதாய நமஹ
ஓம் தர்மபாஷணாய நமஹ
ஓம் தர்மத்தாராய நமஹ
ஓம் தர்மப்ரதாய நமஹ
ஓம் தர்மிகாய நமஹ
ஓம் தர்மக்ருதாய நமஹ
ஓம் தர்மபாஷணாய நமஹ
ஓம் தர்மத்தாராய நமஹ
ஓம் தர்மப்ரதாய நமஹ
ஓம் தர்மிகாய நமஹ
ஓம் தர்மக்ருதாய நமஹ
ஓம் தர்மபாஷணாய நமஹ
ஓம் தர்மத்தாராய நமஹ

1. ॐ कुबेराय नमः।

2. ॐ धनदाय नमः।

3. ॐ श्रीमाते नमः।

4. ॐ यक्षेशाय नमः।

5. ॐ गुह्य​केश्वराय नमः।

6. ॐ निधीशाय नमः।

7. ॐ शङ्करसखाय नमः।

8. ॐ महालक्ष्मीनिवासभुवये नमः।

9. ॐ महापद्मनिधीशाय नमः।

10. ॐ पूर्णाय नमः।

11. ॐ पद्मनिधीश्वराय नमः।

12. ॐ शङ्ख्यनिधिनाथाय नमः।

13. ॐ मकराख्यनिधिप्रियाय नमः।

14. ॐ सुखसम्पतिनिधीशाय नमः।

15. ॐ मुकुन्दनिधिनायकाय नमः।

16. ॐ कुन्दाक्यनिधिनाथाय नमः।

17. ॐ नीलनित्याधिपाय नमः।

18. ॐ महते नमः।

19. ॐ वरन्नित्याधिपाय नमः।

20. ॐ पूज्याय नमः।

21. ॐ लक्ष्मिसाम्राज्यदायकाय नमः।

22. ॐ इलपिलापतये नमः।

23. ॐ कोशाधीशाय नमः।

24. ॐ कुलोचिताय नमः।

25. ॐ अश्वारूढाय नमः।

26. ॐ विश्ववन्द्याय नमः।

27. ॐ विशेषज्ञानाय नमः।

28. ॐ विशारदाय नमः।

29. ॐ नलकूबरनाथाय नमः।

30. ॐ मणिग्रीवपित्रे नमः।

31. ॐ गूढमन्त्राय नमः।

32. ॐ वैश्रवणाय नमः।

33. ॐ चित्रलेखामनःप्रियाय नमः।

34. ॐ एकपिनाकाय नमः।

35. ॐ अलकाधीशाय नमः।

36. ॐ पौलस्त्याय नमः।

37. ॐ नरवाहनाय नमः।

38. ॐ कैलासशैलनिलयाय नमः।

39. ॐ राज्यदाय नमः।

40. ॐ रावणाग्रजाय नमः।

41. ॐ चित्रचैत्ररथाय नमः।

42. ॐ उद्यानविहाराय नमः।

43. ॐ विहरसुकुथूहलाय नमः।

44. ॐ महोत्सहाय नमः।

45. ॐ महाप्राज्ञाय नमः।

46. ॐ सदापुष्पक वाहनाय नमः।

47. ॐ सार्वभौमाय नमः।

48. ॐ अङ्गनाथाय नमः।

49. ॐ सोमाय नमः।

50. ॐ सौम्यादिकेश्वराय नमः।

51. ॐ पुण्यात्मने नमः।

52. ॐ पुरूहुतश्रियै नमः।

53. ॐ सर्वपुण्यजनेश्वराय नमः।

54. ॐ नित्यकीर्तये नमः।

55. ॐ निधिवेत्रे नमः।

56. ॐ लंकाप्राक्तन नायकाय नमः।

57. ॐ यक्षिनीवृताय नमः।

58. ॐ यक्षाय नमः।

59. ॐ परमशान्तात्मने नमः।

60. ॐ यक्षराजे नमः।

61. ॐ यक्षिणि हृदयाय नमः।

62. ॐ किन्नरेश्वराय नमः।

63. ॐ किंपुरुशनाथाय नमः।

64. ॐ नाथाय नमः।

65. ॐ खट्कायुधाय नमः।

66. ॐ वशिने नमः।

67. ॐ ईशानदक्ष पार्स्वस्थाय नमः।

68. ॐ वायुवाय समास्रयाय नमः।

69. ॐ धर्ममार्गैस्निरताय नमः।

70. ॐ धर्मसम्मुख संस्थिताय नमः।

71. ॐ नित्येश्वराय नमः।

72. ॐ धनाधयक्षाय नमः।

73. ॐ अष्टलक्ष्म्याश्रितलयाय नमः।

74. ॐ मनुष्य धर्मण्यै नमः।

75. ॐ सकृताय नमः।

76. ॐ कोष लक्ष्मी समाश्रिताय नमः।

77. ॐ धनलक्ष्मी नित्यवासाय नमः।

78. ॐ धान्यलक्ष्मीनिवास भुवये नमः।

79. ॐ अश्तलक्ष्मी सदवासाय नमः।

80. ॐ गजलक्ष्मी स्थिरालयाय नमः।

81. ॐ राज्यलक्ष्मीजन्मगेहाय नमः।

82. ॐ धैर्यलक्ष्मी-कृपाश्रयाय नमः।

83. ॐ अखण्डैश्वर्य संयुक्ताय नमः।

84. ॐ नित्यानन्दाय नमः।

85. ॐ सुखाश्रयाय नमः।

86. ॐ नित्यतृप्ताय नमः।

87. ॐ निधित्तरै नमः।

88. ॐ निराशाय नमः।

89. ॐ निरुपद्रवाय नमः।

90. ॐ नित्यकामाय नमः।

91. ॐ निराकाङ्क्षाय नमः।

92. ॐ निरूपाधिकवासभुवये नमः।

93. ॐ शान्ताय नमः।

94. ॐ सर्वगुणोपेताय नमः।

95. ॐ सर्वज्ञाय नमः।

96. ॐ सर्वसम्मताय नमः।

97. ॐ सर्वाणिकरुणापात्राय नमः।

98. ॐ सदानन्दक्रिपालयाय नमः।

99. ॐ गन्धर्वकुलसंसेव्याय नमः।

100. ॐ सौगन्धिककुसुमप्रियाय नमः।

101. ॐ स्वर्णनगरीवासाय नमः।

102. ॐ निधिपीठ समस्थायै नमः।

103. ॐ महामेरुत्तरस्थायै नमः।

104. ॐ महर्षिगणसंस्तुताय नमः।

105. ॐ तुष्टाय नमः।

106. ॐ शूर्पणकज्येष्ठाय नमः।

107. ॐ शिवपूजारताय नमः।

108. ॐ अनघाय नमः।

Leave a comment

Go to Top